Vertraging


Er is sprake van vertraging als je minimaal 3 uur later aankomt op plaats van bestemming. Je hebt dan recht op een vergoeding voor vluchten vanuit en naar een land uit de Europese Unie. Dat recht komt te vervallen indien er sprake is van aantoonbare overmacht.

De hoogte van de vergoeding bedraagt:

  • € 250,- voor vluchten tot 1500 km
  • € 400,- voor vluchten tussen 1500 en 3500 km
  • € 300,- voor vluchten meer dan 3500 km tot 4 uur vertraging
  • € 600,- voor vluchten meer dan 3500 km met een vertraging van meer dan 4 uur

Wat als je vlucht meer dan 5 uur is vertraagd?
Dan kun je ervoor kiezen om af te zien van de reis. Je kunt dan het geld van het ticket terugvragen. Gebeurt dit op een vliegveld waar je bijvoorbeeld een tussenstop maakt en kunt je niet meer verder vliegen? Dan dient de luchtvaartmaatschappij een vlucht voor je te verzorgen terug naar de luchthaven van herkomst. Je hoeft niet te betalen en de kosten mogen niet in rekening worden gebracht op het terug te vragen bedrag

Belangrijk: als je bij langdurige vertraging zelf vraagt om te worden overgezet naar een andere vlucht, dan ga je een nieuwe overeenkomst aan met de luchtvaartmaatschappij en kun je geen aanspraak meer maken op vergoeding onder de Verordening. Word je op initiatief van de luchtvaartmaatschappij overgeboekt, dan blijft de Verordening onverminderd van toepassing.


 

Snel en eenvouding uw vertraging aanmelden.